Aan de slag met een financieel plan

Een financieel plan geeft houvast bij het maken van de juiste beslissingen. Daarbij kijken we bij Van de Graft naar de financiële situatie voor zowel de korte als de lange termijn, en houden we rekening met alle toekomstscenario’s. Wilt u een graag een financieel plan laten opstellen? Wij zijn u graag van dienst bij het maken ervan!

test

Wat is een financieel plan?

Een financieel plan is een rapport dat op basis van de historische gegevens van een onderneming (indien die er zijn) in combinatie met de prognoses een voorspelling doet over de zowel de toekomstige resultaten als de financiële positie van de betreffende onderneming. Zo’n plan is er voor zowel bestaande als startende ondernemingen, en kan u helpen bij het formuleren van uw plannen voor de toekomst.

Het nut van een financiële planning

Een financieel plan dient om doelen te stellen, en aan de hand van het plan kunnen deze doelstellingen worden getoetst. Een dergelijk plan wordt regelmatig gebruikt bij financieringsaanvragen. Ook wordt bij de verkoop van een onderneming in een verkoopmemorandum een financieel plan of een prognose opgenomen. Daarnaast wordt bijvoorbeeld bij de aankoop van een onderneming een plan opgesteld om de haalbaarheid te beoordelen.

Een financieel plan opstellen

Wanneer we een financieel plan maken, volgen we een proces dat bestaat uit verschillende stappen:

  • Een startbespreking om het doel van het plan door te nemen.
  • Het verzamelen en interpreteren van gegevens.
  • Het opstellen van het conceptplan en het bespreken daarvan.
  • Het definitief maken van het plan, zodat het kan worden ingezet daar waar het nodig is.

Contact tijdens het maken van een financiële planning

Tijdens het opstellen van een financieel plan hebben we meerdere malen contact met de klant. Of dit op locatie of digitaal gebeurt, is onder meer afhankelijk van de omvang van de onderneming en de reden waarom een plan wordt opgesteld. De start van het proces en het bespreken van het concept gebeurt gewoonlijk fysiek, en tussentijds is er, bijvoorbeeld voor het opvragen van gegevens, contact per telefoon of via e-mail.

Wat klanten over ons zeggen

Van de Graft zorgde ervoor dat de samenwerking met mijn compagnons snel kon worden afgewikkeld. Zo kon ik snel opnieuw vanuit een eenmanszaak beginnen.
Lees de testimonial
Henri van Houts Van Houts Waterstraalsnijden BV
In een payrolling constructie was ik per uur veel meer kwijt geweest voor mijn medewerker. Met de tips van Patrick waren deze kosten ineens een stuk lager. Een aanzienlijke besparing dus.
Lees de testimonial
Jelle van de Ven Van de Ven Glazenwasserij
"Ik hoef me op fiscaal, juridisch en financieel vlak geen zorgen te maken. Gelukkig maar, want ik heb als ondernemer al genoeg uitdagingen."
Lees de testimonial
Jan van Geest directeur Intracare

Klaar om aan de slag te gaan met een financiële planning? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op