Waarom een jaarrekening?

De jaarrekening van je bedrijf geeft een duidelijk overzicht van de financiële gang van zaken. Je kunt hiermee als ondernemer precies zien hoeveel winst of verlies er is gemaakt in het afgelopen boekjaar. Je geeft hierin ook meer informatie over de financiële ontwikkeling, kredietwaardigheid en financiële positie van je bedrijf.

Samenstellen jaarrekening

Op basis van de verzamelde financiële gegevens stellen wij je jaarrekening op. Dit omvat meestal een balans, een winst- en verliesrekening en toelichtingen bij de jaarrekening. Uiteraard passen wij hierbij de geldende boekhoud- en verslaggevingsnormen toe zoals opgenomen in de wet en de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving.

En dan?

Na het opstellen van de jaarrekening, wordt een interne controle en review uitgevoerd om eventuele fouten of onjuistheden te identificeren en te corrigeren. Deze stap is van cruciaal belang om de kwaliteit en nauwkeurigheid van de jaarrekening te waarborgen. Dit altijd in overeenstemming met jou, zodat eventuele vragen of onduidelijkheden kunnen worden besproken en/of opgehelderd. Hierna wordt de jaarrekening definitief gemaakt en kan deze worden ingediend bij de relevante instanties, zoals de Kamer van Koophandel, belastingdienst, en eventuele andere belanghebbenden.

Onze specialisten

De Accountant-Administratieconsulenten en Registeraccountants van Van de Graft bezitten een grondige kennis van boekhoudprincipes en rapportagestandaarden. Zij verdiepen zich in de activiteiten van je bedrijf en in jou als ondernemer, kijken naar jouw behoeften en visie en vinden het leuk om hierin mee te denken en te adviseren.

Bedrijfsoverdracht

De overdracht van een bedrijf is een complex en soms gevoelig proces. Omdat er ook vaak emotionele aspecten bij komen kijken, is objectieve en deskundige begeleiding bijna altijd noodzaak. Van de Graft kan je hierbij van dienst kan zijn.

Strategie & bedrijfsinrichting

Van de Graft kan je helpen bij het ontwikkelen van een duidelijke en effectieve bedrijfsstrategie die aansluit bij jouw doelen en visie. Dit omvat o.a. het identificeren van kansen, het analyseren van de markt en concurrenten, en het bepalen van de beste benadering om je bedrijf te laten groeien en te innoveren.

Contact opnemen

Wat klanten over ons zeggen

Van de Graft zorgde ervoor dat de samenwerking met mijn compagnons snel kon worden afgewikkeld. Zo kon ik snel opnieuw vanuit een eenmanszaak beginnen.
Lees de testimonial
Henri van Houts Van Houts Waterstraalsnijden BV
In een payrolling constructie was ik per uur veel meer kwijt geweest voor mijn medewerker. Met de tips van Patrick waren deze kosten ineens een stuk lager. Een aanzienlijke besparing dus.
Lees de testimonial
Jelle van de Ven Van de Ven Glazenwasserij
"Ik hoef me op fiscaal, juridisch en financieel vlak geen zorgen te maken. Gelukkig maar, want ik heb als ondernemer al genoeg uitdagingen."
Lees de testimonial
Jan van Geest directeur Intracare

Van de Graft verwijst u graag voor een accountantscontrole in de regio.

De ervaren accountants van Van de Graft kunnen u op allerlei verschillende manieren van dienst zijn. We helpen u graag met alle vragen die u heeft, bijvoorbeeld over het samenstellen van jaarrekeningen, het verzorgen van belastingaangiftes en belastingadvies voor uw onderneming of juridisch advies, zoals bijvoorbeeld bij incasso van vorderingen, het uitwerken van reorganisaties, begeleiding bij ontslagen en meer.

Neem contact op