Begrotingen, prognoses & verklaringen bij Van de Graft

Bij het opstellen van een begroting en een prognose(verklaring) komt veel kijken, ook op fiscaal gebied. We kijken samen met jou hoe jouw bedrijf in het verleden heeft gepresteerd en brengen vervolgens in kaart welke ontwikkelingen in de toekomst effect kunnen hebben op je onderneming. Wij geven hier graag deskundige begeleiding en advies over en zorgen voor een gedegen onderbouwing en financiële uitwerking. Ook voor accountantsverklaringen bij subsidies en bij productieverantwoordingen (WMO/Wlz/Jeugdwet) kan je bij ons terecht.

Fiscaal adviseur bij VGA

Inzicht voor iedereen

Van de Graft accountants kan op verschillende manieren helpen bij het opstellen van een begrotingen, prognoses en verklaringen. Begrotingen en prognoses zijn vaak een cruciaal onderdeel van financiële planning voor je bedrijf. Hier zijn enkele manieren waarop wij kunnen bijdragen:

  1. Financiële expertise: we hebben diepgaande kennis van financiën en boekhouding en kunnen je helpen bij het identificeren van alle belangrijke financiële gegevens en trends die van invloed kunnen zijn op je begroting.
  2. Dataverzameling en analyse: we helpen je bij het verzamelen en analyseren van historische financiële gegevens. Dit kan je helpen om realistische schattingen te maken voor toekomstige inkomsten en uitgaven.
  3. Risicobeoordeling: helpen bij het identificeren van financiële risico’s en onzekerheden die van invloed kunnen zijn op je begroting. We adviseren je ook graag bij het ontwikkelen van strategieën om met deze risico’s om te gaan.
  4. Kostenanalyse: een belangrijk onderdeel is tevens het analyseren van je kostenstructuur. Dit kan je helpen om te bepalen waar kostenbesparingen mogelijk zijn en waar investeringen nodig zijn.
  5. Prognoses en scenarioanalyse: we stellen financiële prognoses op, op basis van verschillende aannames. Hier kunnen ook scenarioanalyses bij horen om te laten zien hoe je begroting kan variëren onder verschillende omstandigheden.
  6. Compliance en regelgeving: wij kunnen ervoor zorgen dat je begroting voldoet aan relevante boekhoudnormen en wettelijke voorschriften.
  7. Rapportage en communicatie: met veel plezier helpen wij je bij het opstellen van duidelijke en overtuigende begrotingsrapporten die je kunt gebruiken om interne belanghebbenden en externe belanghebbenden te informeren en overtuigen.
  8. Ondersteuning bij budgetopvolging: Nadat de begroting is opgesteld, helpen we je bij het volgen en vergelijken van de werkelijke financiële resultaten met de begroting. We adviseren graag over eventuele aanpassingen die nodig zijn om de financiële doelen te bereiken.
  9. Belastingplanning: een belangrijk aspect is belastingplanning; met je begroting moet rekening gehouden worden met fiscale implicaties.

Een begroting geeft inzicht in je verwachte inkomsten en uitgaven over een bepaalde periode, waardoor je beter in staat bent om je financiën te beheren en beslissingen te nemen.

Al met al kunnen we een waardevolle partner zijn bij het opstellen van een begroting, prognose & diverse verklaringen omdat we de nodige expertise en ervaring hebben om ervoor te zorgen dat je begroting realistisch en financieel gezond is. Het hebben van een goed doordachte begroting is essentieel voor het nemen van strategische beslissingen en het beheren van de financiën van je organisatie.

Van de Graft Accountants: inzicht en overzicht

Van de Graft accountants heeft veel kennis en ervaring in het opstellen van begrotingen, prognoses en verklaringen. Door middel van scholingen en cursussen blijven we op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen. Iedere cliënt en elke situatie is anders: daarom gaan wij voor maatwerk, met een persoonlijk advies op basis van uw wensen.

Wat klanten over ons zeggen

Van de Graft zorgde ervoor dat de samenwerking met mijn compagnons snel kon worden afgewikkeld. Zo kon ik snel opnieuw vanuit een eenmanszaak beginnen.
Lees de testimonial
Henri van Houts Van Houts Waterstraalsnijden BV
In een payrolling constructie was ik per uur veel meer kwijt geweest voor mijn medewerker. Met de tips van Patrick waren deze kosten ineens een stuk lager. Een aanzienlijke besparing dus.
Lees de testimonial
Jelle van de Ven Van de Ven Glazenwasserij
"Ik hoef me op fiscaal, juridisch en financieel vlak geen zorgen te maken. Gelukkig maar, want ik heb als ondernemer al genoeg uitdagingen."
Lees de testimonial
Jan van Geest directeur Intracare

Van de Graft accountants geeft inzicht en overzicht. Wil je meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op