Menu


alles weten over...

Uw Financiën

Waar moet je aan denken als je een huis koopt?

Belasting en renteaftrek, vrijstellingen, verbouwingen, bedrijf aan huis, wensen voor de toekomst, financiële planning. Er komt veel kijken bij het kopen van een huis. 
Als u tijdelijk 2 woningen hebt, is de rente van de niet-bewoonde woning vaak toch aftrekbaar. En als u een tweede woning koopt, valt deze onder uw bezittingen in box 3.

Vanaf 1 januari 2014 wordt jaarlijks het belastingvoordeel van hypotheekrenteaftrek in de hoogste tariefschijf verlaagd met 0,5%. Het belastingvoordeel voor 2014 bedraagt dus maximaal 51,5 procent.

Vrijstelling schenkbelasting voor een eigen woning? Kijk bij schenken of erven.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn?

Bel: (0492) 46 22 06

Schenken of erven?

Als u tijdens het leven schenkt, kunt u tot 20% erfbelasting besparen. Dit kan met de jaarlijkse en eenmalige schenkbelastingvrijstelling en door gebruik te maken van de lagere eerste tariefschijf.

Vrijstelling schenkbelasting voor een eigen woning.

Krijgt u tussen 1 oktober 2013 en 1 januari 2015 een schenking? Een schenking kan tot 
€ 100.000 vrij zijn van schenkbelasting als u het geld gebruikt voor het kopen van een woning, een verbouwing of om een hypotheekschuld af te lossen.

Wilt u het financieel goed regelen en belasting besparen?

Bel: (0492) 46 22 06

Bedrijfsoverdracht, bedrijfsopvolging of bedrijfsovername?

MKB Nederland geeft aan dat er 15.000 bedrijven per jaar ter overname worden aangeboden. Voor de verkopende partij zijn het vinden van een opvolger en het realiseren van de financiering van de overdracht het moeilijkst. Voor de koper zijn de belangrijkste problemen het verkrijgen van financiering en het financieren van de goodwill.
Wat is uw bedrijf waard, welke rol wilt u blijven spelen, blijft het bedrijf in de familie? Wilt u een bedrijf overnemen, of denkt u na over een management buy-out? Samen kijken we naar uw wensen en begeleiden wij u stap voor stap in het proces.

Wilt u het fiscaal, juridisch en financieel goed regelen?

Bel: (0492) 46 22 06

Wat betekent bedrijfsopvolging voor erfgenamen?

Geen of minder belasting betalen bij bedrijfsopvolging? Als u een onderneming erft of geschonken krijgt, dan moet u over de waarde van die onderneming erf- of schenkbelasting betalen. Zet u de onderneming voort, dan kunt u gebruikmaken van de bedrijfsopvolgingsregeling. U betaalt dan minder of geen belasting. Hier zijn wel voorwaarden voor de schenker en voor de ontvanger aan verbonden.

Onze belastingadviseurs helpen u graag.

Bel: (0492) 46 22 06Bent u klaar voor de Werkkostenregeling 2015?

Per 1 januari 2015 moeten alle werkgevers verplicht de WKR invoeren.
De meeste werkgevers moeten hun salaris- en financiële administratie aanpassen. U zult nieuwe afspraken moeten maken over de vaste kostenvergoedingen met uw personeel en u moet nieuwe declaratieregels opstellen. Bent u nog niet klaar? Dan is het nu tijd voor actie!

De WKR vervangt de 29 losse onbelaste vergoedingen en verstrekkingen die een werkgever mag verstrekken aan zijn werknemers, zoals een fiets van de zaak, kerstpakketten, telefoon of parkeergeld.

Vanaf 2015 beschikt de werkgever over een vrije ruimte van 1,5 procent van de totale brutoloonsom. Dit bedrag mag de werkgever onbelast verstrekken binnen de WKR. Komt hij boven dit bedrag, dan betaalt hij hier een boete van 80% over.

Wilt u op tijd klaar zijn voor de WKR 2015?

Bel: (0492) 46 22 06

BV, vof, maatschap of CV.

Welke rechtsvorm voor mijn bedrijf?

Iedere rechtsvorm kent eigen voorwaarden en mogelijkheden. Soms is verandering van rechtsvorm gunstig. Een vof, maatschap en CV vallen onder de inkomstenbelasting. Een BV valt onder de vennootschapsbelasting. Onze specialisten hebben ruime ervaring in het begeleiden van ondernemers. We adviseren u bij het kiezen van de juiste rechtsvorm voor uw bedrijf.

Eenmanszaak

Bij een eenmanszaak heeft u vaak recht op meer belastingvoordeel dan een besloten vennootschap (BV). De eenmanszaak is geen rechtspersoon. U bent privé aansprakelijk voor schulden die u maakt met uw bedrijf.

Vennootschap onder firma

Een samenwerkingsvorm van twee of meer personen, die een onderneming voeren onder een gezamenlijke naam. De firmanten zijn privé aansprakelijk voor de schulden van de firma en voor schulden van of claims tegen medefirmanten.

Maatschap

De maatschap is vooral een interne afspraak over de verdeling van werk en winst. Veel vrije beroepsbeoefenaren werken samen in een maatschap.

Commanditaire vennootschap

Bij de CV brengt een van de firmanten als ‘stille vennoot’ kapitaal in maar treedt niet naar buiten. Deze geldschieter is in beginsel alleen aansprakelijk voor het bedrag dat hij heeft ingebracht.

Besloten vennootschap

Een BV is een rechtspersoon. Dit betekent dat de BV in de meeste gevallen aansprakelijk is voor eventuele schulden. U bent als bestuurder in dienst van de BV en handelt uit haar naam. Een BV heeft aandelen op naam. U kunt een BV alleen oprichten of samen met anderen.

Meer informatie of advies?

Bel: (0492) 46 22 06