Vermogensplanning

Vermogensplanning draait om het beheer en de belegging van uw bestaand vermogen. Het heeft veel raakvlakken met estate planning, dat ook wel nalatenschapsplanning wordt genoemd. Daar waar estate planning zich richt op de overdracht van vermogen op de volgende generatie, concentreert vermogensplanning zich juist op het hier en nu.

Voor wie is vermogensplanning?

Vermogensplanning is belangrijk voor iedereen. Waarop de nadruk ligt bij het laten opstellen van zo’n planning is echter voor elke klant verschillend. Bent u als jonge ondernemer onlangs een eigen bedrijf gestart? Dan kunnen er bijvoorbeeld vragen spelen over hoe u het beste pensioen kunt gaan opbouwen. Iemand die langer bezig is en al wat vermogen heeft opgebouwd, heeft mogelijk vragen over de beste manier om dit vermogen in te zetten. Het aflossen van de hypotheek op de woning, beleggen in effecten, investeren in een beleggingspand of het geld veilig op een spaarrekening laten staan: het is allemaal mogelijk. Nadert de pensioendatum? Dan spelen weer heel andere zaken. Of er genoeg vermogen is voor de oudedag bijvoorbeeld, en of het mogelijk is een schenking aan kinderen en kleinkinderen te doen.

Aan de slag met uw vermogensplanning

Het vermogen kan inzichtelijk gemaakt worden door het opstellen van een financiële planning. Zo’n plan heeft als doel de verwachte inkomsten en uitgaven in kaart te brengen. Afhankelijk van de uitkomsten ervan en de specifieke wensen van de klant kan een advies op maat worden gemaakt. Fiscaliteit speelt hierin een grote rol: uiteindelijk wilt u de belastingheffing over uw opgebouwde vermogen natuurlijk zo beperkt mogelijk houden.

Vermogensplanning is een doorlopend proces voor de lange termijn. Elke fase in iemands leven kan nieuwe vragen, wensen en doelen omvatten op het gebied van de financiële situatie. Ook veranderende wet- en regelgeving kan een reden zijn om opnieuw naar het financieel plan te kijken.

Van de Graft Accountants: de vermogensplanning expert

Bij Van de Graft zijn we goed op de hoogte van de persoonlijke situatie van onze klant en zijn of haar onderneming. Onze adviseurs weten alles van de actuele wet- en regelgeving, in het bijzonder op fiscaal gebied. Hierdoor kunnen zij gedegen en goed geïnformeerd advies geven over vermogensbeheer. Wanneer de regels veranderen, zorgen we ervoor dat we tijdig anticiperen en onze klanten op de hoogte brengen. Zo kunt u op tijd een weloverwogen besluit nemen. Heeft u een groot vermogen? Dan werken we graag samen met de bank en / of een vermogensbeheerder.

Wat klanten over ons zeggen

Van de Graft zorgde ervoor dat de samenwerking met mijn compagnons snel kon worden afgewikkeld. Zo kon ik snel opnieuw vanuit een eenmanszaak beginnen.
Lees de testimonial
Henri van Houts Van Houts Waterstraalsnijden BV
In een payrolling constructie was ik per uur veel meer kwijt geweest voor mijn medewerker. Met de tips van Patrick waren deze kosten ineens een stuk lager. Een aanzienlijke besparing dus.
Lees de testimonial
Jelle van de Ven Van de Ven Glazenwasserij
"Ik hoef me op fiscaal, juridisch en financieel vlak geen zorgen te maken. Gelukkig maar, want ik heb als ondernemer al genoeg uitdagingen."
Lees de testimonial
Jan van Geest directeur Intracare

Van de Graft accountants is dé vermogensplanning specialist. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op