Estate planning bij Van de Graft

Estate planning richt zich op het overdragen van vermogen naar de volgende generatie. Dit in tegenstelling tot vermogensplanning, dat zich juist richt op het beheer en de belegging van het bestaande vermogen. Bij estate planning geldt: hoe groter het vermogen, hoe groter het financiële belang. Estate planning kan worden gedefinieerd als ‘een uitbreiding van de financiële planning, die bestaat uit het op een fiscaal zo aantrekkelijk mogelijke wijze overdragen van vermogen aan de volgende generatie.’

Fiscaal adviseur bij VGA

Estate planning voor iedereen

Estate planning is niet alleen voor mensen met veel vermogen of een groot bedrijf, maar ook voor de ‘gewone’ man of vrouw met bijvoorbeeld een eigen huis. Ook voor hen is het namelijk belangrijk dat hun opgebouwde vermogen, dat grotendeels in het huis zit, op een fiscaal vriendelijke manier wordt overgedragen aan de kinderen. Natuurlijk wil je voorkomen dat de kinderen te veel belasting over het verkregen vermogen moeten betalen.

Estate planning is niet hetzelfde als het opstellen van een testament. Wel is het zo dat het opstellen van een (nieuw) testament er een onderdeel van kan zijn. Ook wanneer men bij leven een deel van het vermogen wil overdragen aan de kinderen, kan estate planning worden ingezet om dit op zo fiscaal optimaal mogelijke wijze uit te voeren.

Aan de slag met uw estate planning

Wanneer we bij Van de Graft aan de slag gaan met uw estate planning, is het belangrijk om allereerst de huidige situatie in kaart te brengen. Daarbij kijken we naar de gezinssituatie en de burgerlijke staat, maar ook naar eventuele bestaande (levens)testamenten en huwelijkse voorwaarden. Bovendien bekijken we het bestaande vermogen en bespreken we uw specifieke wensen en toekomstverwachtingen. Op basis daarvan gaan we aan de slag met het uitwerken van een advies.

Afhankelijk van het advies kan het zo zijn dat er testamenten moeten worden opgesteld, of dat er nog schenkingen plaatsvinden. Een testament wordt opgesteld bij een notariskantoor. Wij onderhouden voor u het contact met het notariskantoor, en geven aan hen door wat er moet gebeuren.

Van de Graft Accountants: de estate planning expert

Van de Graft accountants heeft veel kennis en ervaring in huis op het gebied van estate planning. Bovendien onderhouden we goede contacten met notariskantoren in de regio. Door middel van scholingen en cursussen blijven we op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van estate planning. Iedere cliënt en elke situatie is anders: daarom gaan wij voor maatwerk, met een persoonlijk advies op basis van uw wensen.

Wat klanten over ons zeggen

Van de Graft zorgde ervoor dat de samenwerking met mijn compagnons snel kon worden afgewikkeld. Zo kon ik snel opnieuw vanuit een eenmanszaak beginnen.
Lees de testimonial
Henri van Houts Van Houts Waterstraalsnijden BV
In een payrolling constructie was ik per uur veel meer kwijt geweest voor mijn medewerker. Met de tips van Patrick waren deze kosten ineens een stuk lager. Een aanzienlijke besparing dus.
Lees de testimonial
Jelle van de Ven Van de Ven Glazenwasserij
"Ik hoef me op fiscaal, juridisch en financieel vlak geen zorgen te maken. Gelukkig maar, want ik heb als ondernemer al genoeg uitdagingen."
Lees de testimonial
Jan van Geest directeur Intracare

Van de Graft accountants is de estate planning specialist. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op